Utstyr

Hvordan ta vare på boksehansker? Hva skal jeg gjøre for å bli kvitt den ubehagelige lukten?

Som du vet, er alle boksehansker under trening utsatt for kontakt med svette, og derfor ender feil hygiene raskt med den ubehagelige lukten.

På mange samtaler i klubber dukker det ofte opp spørsmål:

  • Hvordan forhindrer du at boksehansker lukter?
  • Hvordan bli kvitt dårlig lukt?
  • Kan boksehansker vaskes?
  • Hvordan ta vare på hanskene dine?

HVA KAN JEG GJØRE FOR AT BOKSEHANSKER IKKE STINKER?

Den mest effektive måten å bekjempe en ubehagelig lukt er å forhindre at den dannes.

Hvordan ikke la det skje?

✅ REGEL 1 – bruk boksebandasjer eller gelhansker!

Boksebandasjer (eller alternativt gelhansker) er som kjent utformet for å i tillegg stive opp hånd og håndledd mot skade. Dette er imidlertid ikke deres eneste funksjon.

Wraps er også designet for å isolere hanskene fra svetten som skilles ut av hendene under trening og dermed redusere svetten, som er hovedårsaken til mugg- og soppdannelse inne i hanskene – la tenke på hygiene og.

Boksebandasjer kan vaskes uten problemer og uten fare for skade, selv flere ganger i uken, og sikrer dermed god hygiene under trening.

Et alternativ til boksebandasjer er innerhansker (gelhansker), som utfører en lignende funksjon, men som er mer komfortable og raskere å ta på.

✅REGLER 2 – Husk å tørke hanskene

hygiene av boksehansker

Boksebandasjer alene vil dessverre ikke løse problemet i 100%.

Under intensiv trening absorberer også boksebandasjer fuktighet, som deretter kommer inn i hanskene. Det bør huskes at en ubehagelig lukt først og fremst er effekten av bakterier og sopp som utvikler seg på fuktige steder.

For å unngå at hanskene blir mugne, bør de tørkes skikkelig etter hver treningsøkt.

Husk at hansker skal tørkes i romtemperatur (som ikke overstiger 25 grader), ikke tørk dem på varmeovner fordi høy temperatur kan føre til sprekker i materialet.

Når du tørker, husk å sørge for tilstrekkelig luftstrøm inne i hanskene. Dette kan for eksempel oppnås ved å støtte hanskemansjetten.

Hvis du vil at boksehansker skal tørke raskere og mer grundig, bør du bruke en ekstra avfukter, som vil fremskynde denne prosessen betydelig – spesielt i dette området hvor den naturlige luftstrømmen er ganske begrenset.
Vi anbefaler for best hygiene DBX DRYER til dette formålet (les mer >>)

dbx dryer bedre hygiene

Hvordan fungerer det?

  • Under trening trekker svetten inn i sportsutstyret ditt, som kombinert med høy temperatur og urenheter fra utsiden, er et utmerket miljø for utvikling av mugg og sopp.
  • Mugg og sopp forårsaker ikke bare ubehagelige, men kan også føre til allergier og vanskelige å behandle soppinfeksjoner.
hvordan mugg dannes hygiene

Både muggsopp og sopp trenger fuktighet for å utvikle seg, så den grunnleggende forebyggingsmetoden er å tørke utstyret grundig etter trening. Dessverre, for noen produkter, som boksehansker, skoene eller treningsputer, er denne prosessen hemmet av begrenset luftstrøm.

I følge DBX Dryer er det nødvendig å tørke utstyret på vanskelig tilgjengelige steder, noe som blokkerer utviklingen av mugg og sopp.

✅ REGEL 3 – rengjør den ytre overflaten av hanskene

Selv om de fleste prosessene som resulterer i ubehagelig lukt foregår inne i dem, bør du ikke forsømme å ta vare på deres ytre side.

Det er på yttersiden det meste av svetten (din og dine treningspartnere) samler seg.

Svette samler seg på sømmene, borrelås og ventilasjonsområder (hvis du har en slik modell av hansker), noe som ikke bare svekker deres holdbarhet, men genererer også en ubehagelig lukt. Så husk at utsiden av hanskene også bør rengjøres regelmessig.

Alt du trenger å gjøre er å tørke dem med en fuktig klut for å fjerne smuss fra overflaten og la dem deretter stå i friluft for å tørke.

HVORDAN BLI KVITT MED LUKT FRA BOKSEHANSKER?

Hva skal jeg gjøre når hanskene våre er gjennomboret av en ubehagelig lukt?

Antibakterielle midler, deodoranter for bedre hygiene
✅ Antibakterielle midler, deodoranter.

Bruken av forskjellige typer antibakterielle midler (brukes like ofte, f.eks. når det gjelder skoene) er ganske diskutabel, og effektiviteten til denne typen løsning avhenger hovedsakelig av effektiviteten til selve preparatet. Dessverre maskerer de fleste av disse typene midler bare den ubehagelige lukten og kan også være en kilde til allergiske reaksjoner på hendene.

I tillegg er en stor del av luftfriskerene som finnes på markedet basert på alkohol, noe som kan skade holdbarheten til enkelte stoffer og hanskeoverflater (spesielt naturlig skinn).

ALTERNATIVE RENGJØRINGS METODER FOR BOKSEHANSKER

✅ Frysehansker

En av de eldste og mest effektive metodene for å bli kvitt den ubehagelige lukten av hansker er å fryse dem.

På denne måten blir vi effektivt kvitt eventuelle bakterier og sopp som har satt seg i hanskene.

Hanskene bør tørkes ordentlig, legges i en plastpose og stå (gjerne over natten) i fryseren. Når de er tatt ut av fryseren, skal hanskene ikke brukes før de er helt tint (minst noen timer etter fjerning).

Det er veldig viktig i hele prosessen at hanskene er skikkelig tørket før de legges i fryseren

Hvis du ikke gjør dette, kan hanskematerialet bli skadet. Vi anbefaler å bruke ekstra tørketromler i tørkeprosessen, for eksempel DBX Dryer.

✅ Fylle hansker med papir god tip for bedre hygiene?

En vanlig metode for å hjelpe tørke boksehansker er å fylle dem med papir.

Papiret absorberer fuktighet perfekt, og sikrer riktig tørking av hanskene. Toalettpapir eller tørkepapir fungerer best. Glanset papir bør ikke brukes da fuktighetsabsorpsjonen er svært begrenset.

Noen trenere hevder at enda bedre resultater kan oppnås ved å pakke kullbiter inn i avispapir.

De oftest stilte spørsmålene om stell av boksehansker

Kan boksehansker vaskes?

Boksehansker bør ikke vaskes. Vaskehansker kan effektivt skade ikke bare materialene, men fremfor alt svampen som brukes til å fylle dem. Hvis du vil rengjøre hanskene, kan du tørke dem forsiktig med en fuktig klut, men husk å ikke bløtlegge fyllstoffet.

Det er én type boksehansker som kan vaskes i maskin, og det er en absolutt nyhet og bedre hygiene!

washable boksehansker hygiene

Hvordan ta vare på boksehansker? Hva skal jeg gjøre for å bli kvitt den ubehagelige lukten?

Som det ble skrevet tidligere, er grunnlaget ikke å tillate dem å bli sopp fordi det er mugg og sopp som forårsaker den ubehagelige lukten.

Så husk å bruke wraps og tørk hanskene skikkelig etter trening.

Kan vi gjøre noe annet?

Hanskepleie varierer avhengig av hvilket materiale de er laget av. Naturskinn krever oljening, vanlig vaselin eller hudpleiepreparater brukes til dette formålet. Syntetiske skinnhansker krever ikke smøring, bare tørk dem med en fuktig klut.

Når bør boksehansker skiftes?

Det avhenger av hvor ofte du bruker dem og hvilken stand de er i. Hvis det kommer en ubehagelig lukt ut av noe du ikke kan håndtere, råd og rengjøringsprodukter betyr at soppprosessen til hanskene dine allerede er veldig avansert og det er verdt å bytte dem av hygieniske årsaker.

Den andre alvorlige grunnen til at de erstattes, bør være feil fyllingstilstand. Hvis fyllet av hansken har begynt å smuldre eller allerede har brutt ned til et slikt nivå at hanskene ikke gir skikkelig demping, er det på høy tid å bytte dem. Husk at trening i hansker med skadet fyll er farlig både for deg og din treningspartner.

Kan boksehansker tørkes med hårføner?

Dette er ikke en god idé fordi høye temperaturer kan være skadelig for enkelte stoffer, spesielt naturlig skinn. Unntaket er tørking med lav temperatur eller kald luft, noe noen tørketromler tillater.

Sjekk også:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *