Guide

Tannbeskytter – Alt du trenger å vite for beskytte tennene dine

Profesjonell tannbeskyttelse DBX Champion

Hvis du driver med boksing eller andre kampsporter, vet du hvor viktig det er å sikkerheten din. En tannbeskytter kan være en helt avgjørende del av sikkerhetsutstyret ditt, og kan bidra til å forhindre alvorlige tannskader under sparring eller trening. Men hvordan velger du riktig tannbeskytter?

tannbeskytter under sparring

Hva bør du se etter når du skal kjøp? 

I denne artikkelen vil vi gå gjennom forskjellige typer tannbeskyttere, hvordan de brukes, og hvorfor de er så viktige for tennenes helse.

Hvordan fungerer tannbeskytter for beskytte tennene dine?

Tannbeskytter er en beskyttelsesinnretning som settes over tennene for å unngår skade mot slag og støt under kamp eller trening. Den er vanligvis laget av akryl eller gummi, og er utformet for å gi best mulig passform til brukerens tenner. Tannbeskyttere kan også brukes til å forhindre skader på munnen og kjeven, samt redusere risikoen for hjernerystelse.

Forskjellige typer tannbeskyttere 

Det finnes forskjellige typer tannbeskyttere tilgjengelig på markedet. Noen er laget av mykt materiale som kan formes etter brukerens tenner, mens andre er mer stive og gir bedre beskyttelse. Her er noen av de vanligste typene:

1. Standard tannbeskytter: Dette er den enkleste typen tannbeskytter, og er beste kommer av en myk gummi eller plastmateriale. Denne typen tannbeskytter passer til de fleste mennesker, og kan enkelt kjøpes på et apotek eller sportsbutikk.

2. Tilpasset tannbeskytter: En tilpasse tannbeskytter er laget spesielt for brukerens tenner, og gir derfor en bedre passform og beskyttelse. Denne typen tannbeskytter kan fås hos tannlegen din, og er vanligvis laget ved å ta et avtrykk av brukerens tenner og deretter lage en form av akryl som passer perfekt til tennene.

3. Beskytter for tannregulering: Hvis du har tannregulering, kan det være lurt å investere i en tannbeskytter som er spesielt designet for å passe over reguleringen. Disse tannbeskytterne er vanligvis finner av mykt silikonmateriale og kan gi ekstra beskyttelse mot slag og støt.

Hvordan bruk en tannbeskytter under kampsport?

Ny tannbeskytter må brukes riktig for å gi optimal beskyttelse. Her er noen trinn som kan hjelpe deg med å bruke tannbeskytteren på riktig måte:

1. Skyll samtidig tannbeskytteren med vann før bruk for å fjerne eventuell smuss eller støv.

2. Hvis tannbeskytteren er tilpasset, bruker du kokende vann til å varme den opp. Deretter plasserer du den forsiktig i munnen og biter sammen for å forme den.

3. Hvis tannbeskytteren ikke er tilpasset, kan du enkel plassere den i munnen og bite sammen god for å gjør sikre den på plass.

Husk å ta vare på må tannbeskytteren din ved å oppbevare den i etui når den ikke er i bruk, og sjekk den regelmessig for eventuelle skader eller slitasje.

Viktigheten av tannbeskyttere i kampsport

Boksing og andre idretter innebærer høy risiko for tannskader. Et slag kan føre til at de knekker, løsner eller faller ut, noe som kan være smertefullt og kostbart å reparere. En tannbeskytter fungerer som en pute mellom tennene og kraften fra slaget, og hjelper til med å forhindre slike skader. Det er derfor viktig å alltid bruke en tannbeskytter under trening eller kamp.

Oppsummering – Tannbeskytter – Alt du trenger å vite for beskytte tennene dine

– Tannbeskyttere er viktige for å beskytte tennene mot skader under sparring i kamp sport og boksing.
– Det finnes forskjellige typer tannbeskyttere tilgjengelig, inkludert standard, tilpassede og munnvakter for tannregulering.
– Tannbeskyttere må brukes riktig for å gi optimal beskyttelse, og bør rengjøres og oppbevares på riktig måte.
– Investeringen i en tannbeskytter kan hjelpe deg med å unngå smertefulle og kostbare tannskader.

Husk alltid å bruke en tannbeskytter under kampsporttrening eller sparring for å beskytte tennene dine og sikre din egen sikkerhet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *