Sport

Sjekk hvordan unngår feil når du kjøper en boksesekk

Ulike typer boksesekker i vårt tilbud

Boksesekk for eksample i boksing eller muay thai eller andre kampsport?

Leter du etter den perfekte boksesekken for din kampsporttrening? Da er du på rett sted! Enten du er en dedikert bokser eller en ivrig utøver av Muay Thai, er det viktig å gjøre et velinformert valg når du kjøper en boksesekk. Som en lidenskap for kampsport, har jeg samlet verdifulle tips og triks for å hjelpe deg med å unngå vanlige feil under kjøpsprosessen. Fortsett å lese for å oppdage hvordan du kan sikre at du får den beste boksesekken som vil ta treningen din til nye høyder.

Fordeler å trene boksing, muay thai eller andre kampsport med boksesekk:

 • bedre fysisk tilstand

Øvelser på boksesekk er en flott generell utviklingstrening. De forbedrer hastighet, effektivitet, utholdenhet og motorisk koordinasjon. På grunn av involvering av mange muskelgrupper under trening, er trening på sekken også en fin måte å forbrenne unødvendige kalorier på.
Etter mange treneres oppfatning er innsatsen som følger med trening på boksesekk sammenlignbar med tretthet under en intens sprint – det er grunnen til at trening med bag i økende grad brukes ikke bare blant kampsportentusiaster, men også av folk som ønsker å utvikle en god fysisk tilstand.

 • psykologiske aspekter

Trening på boksesekk forbedrer følelsen av selvtillit ved å forbedre vår fysiske tilstand og styrke styrken i slagene våre. Trening på sekk er også en fin måte å bli kvitt negative følelser og en måte å distrahere deg fra hverdagens problemer.

 • forbedring av kampsportteknikker

Uten tvil er en boksesekk en av de grunnleggende treningsenhetene i enhver kampsport. Trening på bagen lar oss ikke bare forbedre styrken og teknikken til streik, men også å jobbe med koordinasjon når vi utfører en kombinasjon av teknikker.
Et av de viktigste elementene i posetrening er evnen til å lære å føle avstand når man leverer slag.
Regelmessig trening på vesken styrker også musklene som bestemmer styrken og dynamikken til slag.

Hvilken boksesekk bør du velge?

Materiale

Dette er definitivt en av de viktigste sakene når du skal velge riktig boksesekk. Selvfølgelig er den beste løsningen å velge naturlig skinn, men du må ta hensyn til de høye kostnadene for en slik veske og ikke alle vil eller kan bruke for mye av sine hardt opptjente penger til dette formålet. Så hva er alternativet? Definitivt PVC.

PVC er et svært slitesterkt materiale som hovedsakelig brukes til produksjon av presenninger, trekk og militærtelt. Nylig, hovedsakelig på grunn av lave kostnader (sammenlignet med naturlig lær), er det et av de mest populære materialene som brukes i produksjon av boksesekker.

Husk imidlertid at pvc ikke er lik pvc – riktig vekt og dens styrke er viktig. Det anbefales at grunnvekten til pvc er 650 g / m2 – den vil gi tilstrekkelig styrke samtidig som den opprettholder tilstrekkelig fleksibilitet.

Fylling

Du kan lese om typen fylling av boksesekker i artikkelen – Hvordan fylle en boksesekk? – Men når du bestemmer deg for å kjøpe en fylt pose, er den beste løsningen å kjøpe en pose fylt med materialutklipp. Det er også verdt å være oppmerksom på den sterke komprimeringen av fyllstoffet, noe som vil påvirke både vekten på posen og komforten ved å trene på den.

Festebånd

Tape skal være minst 10 cm lang, men jo mer jo bedre. Det er best hvis båndene i tillegg trimmes med en omgivende stripe – dette vil øke styrken og motstanden mot skade betydelig.

Omgivende stripe

Ikke alle boksesekkprodusenter bruker det, men det er verdt å investere i en pose som har det – det styrker styrken til båndene og maskerer dem samtidig, takket være at posen ser bedre ut og ikke stikker ut båndene, som forårsake skrubbsår på hendene under støt.

Sjekk hvordan unngår feil når du kjøper en boksesekk

Typer av boksesekker :

 • Bokse/klassisk boksesekk er den mest populære typen boksesekk. Den kan med hell brukes av både nybegynnere og avanserte fighters i boksing eller andre kampsport. Avhengig av dimensjonene kan du trene både håndteknikker og spark på den.
boksesekk 140 cm 40 kg for boksing

MMA-treningssekken – MMA-vesker er spesialiserte boksesekk som, takket være formen, tillater ikke bare effektiv, spesialisert trening i en ståkrage, men også for å perfeksjonere kast og bakketeknikker.
Takket være passende profilering har MMA-sekker anslagsplaner arrangert under forskjellige vinkler, takket være dem kan du trene spesialiserte teknikker som albueslag eller hakeslag på dem.
Profileringen er også rettet mot å lette utførelse av kast og sitting samtidig som bakketeknikkene forbedres.
Vi anbefaler vesker av denne typen først og fremst til MMA-trenere og avanserte spillere som ønsker å forbedre avanserte teknikker.

mma grappling boksesekk bag

Boksesekk hengende / uppercut en spesialisert type sekken for å trene krok- og hakeslag for eksample i boksing. Den har dobbel diameter: større øverst på sekken, mindre nederst. Lengden på sekken er vanligvis mellom 80-150 cm, og vekten, avhengig av dimensjoner og fyll, er 20-50 kg. Denne typen veske brukes hovedsakelig av bokseadepter for å trene haketeknikker.

hook boksesekk boksing

Boksepære / uppercut boksesekk- pæreformede sekker er beregnet på folk som ønsker å forbedre krok- og hakeslag. Vesker av denne typen er, takket være sin betydelige vekt (ca. 30 kg), også et veldig godt alternativ til tradisjonelle sekker for folk som ikke har et tilstrekkelig høyt rom.

uppercut boksesekk boksing

Hvilken boksesekk størrelse bør du velge? Ikke bare for boksing

Etter å ha bestemt deg for boksesekken, bør du velge riktig størrelse.

Blant mange nybegynnere er det en tro på at bagen skal være så stor og tung som mulig slik at den ikke svaier mest mulig under trening – stemmer det? Nei det er ikke sant.

Husk at det er tilrådelig å svinge sekken under trening – på denne måten utvikler vi ikke bare kraften til slagkraft, men også koordinasjon og en følelse av avstand, fordi sekkens svaiing tvinger oss til konstant å bevege oss.

Størrelsen på posen og vekten bør avhenge av høyden på rommet den skal henges i og typen trening vi har tenkt å gjennomføre

Med en god boksesekk høyde avhengig av høyden på rommet, husk å legge til følgende:

 • kjedelengde: ca 40 cm
 • takfeste lengde: ca 15 cm
 • avstand fra bakken (minimum 30 – 40 cm)

Sjekk hvordan unngår feil når du kjøper en boksesekk

Vi tilbyr boksesekker i ulike størrelser og fylling for å møte behovene til personer med ulike treningsbehov:

boksesekker fra vårt tilbud

Boksesekk 130 – Perfekt for tenåringer, kvinner og folk som trener hjemme. Høyden og vekten på vesken er valgt for rekreasjons- og utholdenhetstrening.

Boksesekk 140 – Den mest populære størrelsen på en teknisk bag, ideell for både utholdenhetstrening og kampsporttrening. Perfekt for hjemmet og treningsstudioet.

Boksesekk 150 – En stor og tung teknisk bag designet for kampsportklubber. Størrelser valgt for teknisk trening og styrketrening.

Boksesekk 160 – En stor og tung teknisk bag for kampsportklubber, dens utvidede høyde gjør at denne baggen anbefales for Kickboksing og Muay Thai-konkurrenter.

Boksesekk 180 – En veldig stor og tung sekk designet for slagstyrketrening.

Hva skal vekten på boksesekk være?

Tunge boksesekker (vekt ca. 50 – 60 kg) – Størrelsen er vanligvis 150 cm, 160 cm eller 180 cm.
Boksesekker av denne typen brukes hovedsakelig til slagstyrketrening. På grunn av den tunge vekten og den store støtflaten kan både fot- og håndteknikker komfortabelt trenes på dem. Vesker av denne typen velges ofte av Kickboxing- og Muay Thai-fighters.

Middels boksesekker (vekt ca. 30 – 50 kg) – størrelsen er vanligvis 130 eller 140 cm.
Disse sekkene er det riktige valget for folk som trener rekreasjonsmessig. Disse sekkene har tilstrekkelig vekt og treningsflate for å sikre komfortabel trening og krever samtidig ikke så mye plass. Vesker av denne typen er oftest valgt for trening hjemme.

Ufylt boksesesekker for selvfylling – frakt av boksesekker er dyrt på grunn av volumet og vekten.
Derfor er det mulighet for tom boksesekk med kjede for selvfylling. Se mer >>

Hva skal diameteren/omkretsen av boksesekk være?

Den optimale anbefalte omkretsen på boksesekken som brukes i boksing eller kampsport er 125-126 cm, som er ca 40 cm i diameter. Det er den optimale omkretsen av sekken, som gir tilstrekkelig treningsplass og vekt på bagen, og samtidig gjør at bagen kan dekkes for spesialisert trening i clinch.

Når det gjelder sekkene beregnet på rekreasjons- og utholdenhetstrening, kan du bruke litt smalere poser, anbefalte poser med en omkrets på ca 110 cm (ca. 35 i diameter).

Når det gjelder boksesekker som hovedsakelig er beregnet på slagtrening, brukes også sekker med en omkrets på ca 159-160 cm (diameter ca. 45).

Sjekk hvordan unngår feil når du kjøper en boksesekk

BUSHIDO boksesekker – ammeldelser :

Når det gjelder boksesekker, er de viktigste egenskapene til kvaliteten deres holdbarhet og treningskomfort.
Takket være bruken av materialer av høyeste kvalitet, sikrer vi mange års holdbarhet av produktene våre, og takket være de riktige fyllstoffene og den proprietære metoden for å fylle posene, har de riktig vekt, hardhet og fleksibilitet som sikrer høy treningskomfort for boksing!

Boksesekkene våre brukes av både amatører og profesjonelle idrettsklubber i Polen, Tyskland, Sveits og Irland.
Med mange positive meninger om sekker våre, er de alle utsatt for en rekke tester og forbedringer for å sikre vesker av høyeste kvalitet til rimelige priser.

Sjekk hvordan unngår feil når du kjøper en boksesekk
Sjekk hvordan unngår feil når du kjøper en boksesekk

Ikke sikker hvilken boksehansker størrelse du skal velge for boksing?

Sjekk ut vår andre bloggartikkel:

Boksehansker – hvilken størrelse velge av beste hansker?

3 thoughts on “Sjekk hvordan unngår feil når du kjøper en boksesekk

 1. Hansen sier:

  Veldig Fornøyd med Handel.
  Produkter er produsert av høy kvalitet. Jeg anbefale denne nettbutikk til alle ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *